Това са основните версии какво се е случило със Сашко и разликите между тях ВИДЕО

Бащата каза, че Сашко се храни вече сам, но продължава да е много стресиран. Все още не е говорено с него какво се е случило, детето отказва да говори. Това каза Виктория Пенкова, главен редактор на вестник “Телеграф”, цитирана от Нова телевизия.

Според нея версиите са най-малко три. “Първата е, че детето се е изгубило самичко. То се е намирало на 7 км от профилакториума, което не е голямо разстояние. Възможно е да се е крило и да не е открито по лошо стечение на обстоятелствата. Втората е отвличане, а третата е, че е държано.

Разликата е, че при второто няма користна цел. Защо детето се появи ден след като бе обявена награда за намирането му? Всички търсим отговор на въпроса къде е бил Сашко тези осем денонощия. Може би ще отнеме време на разследването да го покаже. Много е важно да кажем, че истинското разследване започна сега”, заяви тя.

По думите ѝ бащата е отговорил “не знам” на въпроса дали има врагове. “Все пак той е нотариус, това е специфична професия, може да е отказал съмнителна сделка. Той беше изключително разстроен, но невинаги показваше какво му е вътрешно. Оповестяването на резултата от детектора на лъжата беше закъсняло. А майката се представи като незаинтерсована”, обобщи Пенкова.