Проговори бащата, който бе обвинен, че пребил директорка на детска градина

Не само, че не съм удрял директора. Не съм отправял дори обидни думи към нея. В тази детска градина малтретират детето, твърди Красимир

Един случай потресе хиляди българи през миналата седмица. Баща на малко момченце от детска градина ЦДГ „Радост“ в Свиленград вкара в „Пирогов“ директорката Теодорка Хърсева. След удара, пострадалата е със счупена тазобедреда става и е претърпяла операция.

Бащата Красимир Вучков проговори пред местното издание „Тараннюз“.

Красимир сам отглежда 3-годишното си дете. Той се кълне, че не е удрял директорката. Нещо повече – твърди, че синът му е станал жертва на насилие в детската градина.

Красимир Вучков обяснява, че всичко започнало на 1 ноември, когато взел детето си от забавачката. Под форма на игра, синът му разказал, че през деня служителка на градината го ударила в главата, паднал от стола и се напишкал. Бащата освидетелствал детето си при съдебния лекар Христо Еленски, който е констатирал отток в тилната област и рана по ръката. Медикът пише още, че нараняванията могат да се получат така както ги разказва бащата.

Красимир Вучков поискал обяснения от директора Тодорка Хърсева, която е и общински съветник в Свиленград. Такива обаче не получил, въпреки че детето е разпознало по снимка жената, която го е ударила. Бащата твърди още, че в забавачката са подменили дрехите на сина му.

„Не съм отишъл да се саморазправям. Директорът обаче изригна и ми заяви, че нищо няма да се случи от жалбите, които пускам“, разказва Вучков.

Тодорка Хърсева се опитала да го изтика и врата затиснала крака му., твърди той. По думите му при опита си да се освободи жената паднала на земята и си счупила тазобедрената става. Сега е на лечение в „Пирогов“.

„Не само, че не съм удрял директора. Не съм отправял дори обидни думи към нея. Аз се обадих на тел. 112. Правят опит да запушат устата ми“, казва още Красимир, чието дете вече не иска да посещава градината.

Той е поискал и записите от видеокамерите, за да се установи истината, но такива от детската градина отказали да предоставят.

Красимир е задържан за нанасяне на средна телесна повреда. Твърди, че е жертва на полицейски репресии.