Чарлз III започна с въвеждането на свои правила в кралството

Крал Чарлз III не се свени да действа с размах. Британският монарх бързичко започна да въвежда свои правила, които не са били пипани и променяни от майка му кралица Елизабет II с години.

Той е решил да си спечели малко повече симпатии, но така заслужи и лоши погледи на други. Все пак защитниците на животните ще ликуват.

Дали постъпва правилно или не, няма да съдим, но ще ви разкрием строгата забрана, която той въведе.

Отсега нататък във всички кралски резиденции – от официални до частни – е строго забранено сервирането на гъши дроб.

Известно е, че монархът няколко пъти публично се застъпва за забраната на производството на този деликатес и преди това го премахва от менюто си.

Производственият процес на този продукт е невероятно жесток към птиците и включва нездравословно принудително хранене, което се счита за нехуманно.

Групата за правата на животните Peta потвърди, че е получила писмо от кралския двор, потвърждаващо, че политиката вече се прилага за Бъкингамския дворец и всички други кралски резиденции. В знак на благодарност от организацията изпратиха на краля кошница с веган версия на прочутия пастет, който на вкус е почти идентичен с традиционния.

В социалните медии потребителите приветстваха решението на краля. „Чарлз е първият крал на Англия, който се притеснява от малтретирането на гъските. Той очевидно помни, че хората са само една група в животинското царство. Това е добър знак!”

Някои от поданиците-активисти, въпреки че отбелязаха това решение на краля, го смятаха за недостатъчно: „Би било чудесно, ако кралят забрани лова на всички животни.“ Освен това защитниците на животните заменят шапките от меча кожа, носени от кралската гвардия, с изкуствена кожа.

Една храна, която крал Чарлз III забрани да сервира в Бъкингамския дворец

Производството на кожи и гъши дроб вече е забранено в Обединеното кралство и през следващата година правителството обеща да забрани търговията с тези продукти, за да предотврати жестокостта към животните.