Отървете се от лошия дъх само за 5 минути с тези прости трикове!

Според статистиката около 60% от хората в света страдат от лош дъх. Този проблем може да се появи, дори ако се грижите за вашата орална хигиена всеки ден и не ядете чесън.

Но какво можете да направите, ако трябва да отидете на важна среща и в джоба си нямате дъвка?

Ще ви кажем няколко ефективни начина за решаване на този проблем само за 5 минути.

1. Пийте вода

Неприятната миризма в устата идва от газа, който продуцират бактериите, а слюнката предотвратява този процес. Ето защо, ако се чувствате пресъхнали, просто изпийте малко вода.

2. Дъвчете билки като мента, магданоз или босилек.

Ако имате лоша миризма в устата, просто сдъвчете билки, например мента, магданоз или босилек. Билките не могат да почистват зъбите ви, но силният им аромат ще убие неприятната миризма. Това е наистина ефективен начин, но не забравяйте, че е само временно решение.

3. Яжте ябълка

Дръжте ябълка в чантата си, когато напускате дома си. Съдържа оксидирани полифеноли, които помагат да се неутрализира неприятната миризма в устата. В допълнение, благодарение на своята текстура, ябълките помагат за почистване на зъбите.

4. Използвайте лимон

Лимоните не само са полезни за здравето, но също така помагат да се справите с лошата миризма, тъй като убиват бактериите, които я причиняват. Можете да смучете парче лимон в продължение на известно време или да изцедите сока от него във вода. В допълнение, той е много ефективен срещу миризмата на чесън и лук.