Фандъкова се отказва от София! Няма да се кандидатира за кмет

“Няма да се кандидатирам за кмет на следващите избори, това е решението ми”, това заяви в студиото на “Събуди се” по Нова тв настоящият кмет на София Йорданка Фандъкова.

„Това е мое решение – отдавна. Много хора знаеха за него. Вече е време да бъде обявено пред всички”, посочи тя.

Фандъкова не отговори кой ще бъде кандидатът на ГЕРБ и дали вече има издигнат такъв.

“Все още няма издигнати официални кандидати за кмет на София. Надявам се дебатите на местно ниво да бъдат конструктивни”, каза още тя.

“Не бях обявила решението си, за да мотивирам екипа да работи. Очаква ни още работа идните месеци”, заяви кметът на София.

“Получихме искането от министър Шишков за проверка на ремонта на “Граф Игнатиев” и съдействахме. Това е един от най-проверяваните обекти. До момента имаме 57 протокола за изпитване, този ще бъде 58″, така Фандъкова коментира среднощната проверка на улица “Граф Игнатиев”.

Тя заяви, че е добре да се проверяват всички обекти и от Столична община нямат притеснения.

“Поканих най-добрите експерти в страната, които да намерят решение за абсурдно наредените жълти павета. Ние сме предоставили цялата информация на управляващите органи и благодаря на МРРБ за безвъзмездната финансова подкрепа. Ремонтът трябва да бъде готов до лятото със сигурност”, каза тя.

“Месечната карта за една линия ще бъде върната. Това ще отнеме време, защото става дума за промяна в наредба. Електронната система в градския транспорт работи почти 2 години. Първата услуга, която беше въведена, беше плащането с банкови карти. Тази услуга е много успешна. За 20 месеца има над 10 млн. плащания с банкова карта в градския транспорт”, така Фандъкова коментира промените в градския транспорт, които предизвикаха недоволство сред гражданите на столицата.

“Хората бяха притеснени от задължителната валидация за пътуващите с дългосрочни карти. Центърът за градска мобилност не успя да обясни защо е полезно да се валидират. Чрез валидацията може да се проследят пътуванията и на база на тази информация да се вземат решения за подобряване на градския транспорт”, обясни тя.