Какво се случи с руска двойка, загубила се в тайландската джунгла

Полицейски служители на тайландския остров Пукет откриха и спасиха руски туристи, които два дни се скитаха в местната джунгла.  

Двойката от Русия е отишла на разходка на горист нос, разположен между плажовете Найтон и Най Янг, където редовно се губят посетители.

Мобилният телефон на летовниците работел и определял геолокацията, но те не могли да излязат сами от джунглата по тъмно.

Отбелязва се, че директорът на националния парк Сиринат Сорасак Рананан съобщи за загубата на руснаците в джунглата на Тайланд. След това туристическата полиция на Пукет, заедно с работниците от националния парк и местните жители, започна да търси двойката.

Спасителите откриха изгубени пътници близо до скалите в района на Као Сай Кху.

„Двойката получила леки охлузвания, а един от туристите имал наранен крак“, каза Рананан.

„Те бяха изведени от джунглата на безопасно място и им беше оказана първа помощ, а след това откарани в болница като предпазна мярка”, добави той.

По-рано през декември четирима руски туристи се изгубиха в планините на Турция, включително трима мъже и една жена, бяха спасени с хеликоптер. Руснаците отидоха на планината в курортния град Белдиби в Кемер без водач. След известно време пътниците разбрали, че са се изгубили, и се обърнали за помощ към спасителите.