Майка откри тялото на сина си чрез апликация за проследяване на телефони

Младо момче не се прибра в дома си след празненство. Притеснената му майка започнала да го издирва. За последно е разговаряла с 22-годишния Джош Ашуърт около 21:30 часа. Тя, заедно с роднини и приятели на момчето, започнали да обикалят на сутринта, след като вечерта не се прибира. Жената решила да използва апликация за проследяване на телефони, пише GlasNews.

Приложението за проследяване на iPhone показа, че телефонът му е локализиран на място близо до път Somerby Hill по A52 до до Грантъм, Линкълншир.

Майка му, Рейчъл Ашуърт, беше тази, която го откри да лежи по лице в канавка.

Свидетели в друга кола казаха, че са видели Тресидър малко преди сблъсъка и смятат, че е карал с над ограничението на скоростта.
Пристигайки на мястото жената открива безжизненото тяло на Джош в канавка до пътя. Оказва се, че младежът е блъснат с кола от друго момче. Също на 22 години, виновният водач, който е неправоспособен, е избягал след инцидента.

Свидетели на фаталния сблъсък, случил се миналата година, разказват че са видели водач, който се движи с превишена скорост.
Пред съда убиецът на Джош заявява, че не е разбрал, че е ударил човек. Първоначално помислил, че е изскочило диво животно.

Разследването установило, че Джош е почина незабавно, след сериозна фрактура на черепа и не е имало шанс да бъде спасен.

Виновният шофьор е осъден на затвор за малко над седем години (86 месеца), има и забрана да шофира шест години и половина.