Гърция шокира всички с евтиния – домати по 1,20, краставици и лимони – по 1 евро… (снимки от пазара)

Краставици, домати, яйца, портокали, лимони и риба на драстично по-ниски от българските цени установи популярната композиторка Вида Пиронкова в съседна Гърция, където от години живее бащата на детето й. Евтинията на един от най-големите пазари в Атина я озадачава и Пиронкова публикува снимки от сергиите във Фейсбук профила си.

От кадрите на родните домакини навярно ще им призлее – едрите и сочни домати са по 1,20 евро (2,40 лв.) яйцата са между 17 и 23 цента бройката (34 и 44 ст.), патладжаните – 1,23 евро, краставиците – между 1 евро и 1,49, лимоните – по 1 евро килото, портокалите са по 60-70 цента…

„Поканих всеки, когото срещнах, да дойде в България и да си напазарува обилно, но като им разказах за нашата „евтиния“, ми казаха: „Дано да сте добре и се опитайте да оцелеете!“.

От коментарите към публикацията пък става ясно, че в края на пазарския ден цените падат двойно и така може да се купят мандарини и портокали по 50 цента, даже и по 40, краставици по 70 цента, а домати – по 50 – 60 цента килото… “Накрая си напълних една торба с 5 кила и повече портокали за 1 евро и съм предоволна”, обяснява Вида Пиронкова.

Както изглежда, Великденският пазар ще е по-лесно да направим в съседна Гърция.

Едрите и сочни домати са по 1,20 евро килограма, а ако купиш 3 и повече кила, ти ги дават за по 1 евро

Домати, патладжани, краставици и яйца са не в проценти, а в пъти по-евтини, отколкото у нас.

А цените на мандарините и лимоните просто не подлежат на коментар…

Първите пресни тиквички, идеални за пържене, са вече налични и са по 1 евро килото

Хайде на ягодите по 1 евро!

Ябълки по 1 евро килото