Медведев предложи подялба на Украйна: Западна за Румъния и Полша, а Източна за Русия

Подялба на Украйна предложи Медведев подобно на подялбата на Полша между Германия и СССР, заради която започва Втората световна война, пише сайтът „Petel.bg”.

По думите на заместник-ръководителя на руския Съвет за сигурност, Дмитрий Медведев, най-добрият вариант е Украйна да бъде разделена, като западните части могат да се присъединят към страни от ЕС, а източните – към Русия.

Вероятно Медведев визира най-големите страни в региона Полша и Румъния.

Все пак Медведев не изключва и възможност за Трета световна война, в случай, че част от Украйна се присъедини към ЕС или НАТО.

Русия заявява, че няма да е готова за траен мир в Украйна, докато не анексира по-голямата част от нападаната съседна държава. Заместник-ръководителят на руския Съвет за сигурност, Дмитрий Медведев, очерта три сценария за изхода от войната, които смята за вероятни, съобщава Инвестор.

В предпочитания от него вариант западните региони на Украйна ще бъдат присъединени към няколко държави от ЕС, а източните ще бъдат придадени към Русия, докато жителите на централните региони ще гласуват за присъединяване към Русия.

С този резултат “конфликтът ще приключи с достатъчно гаранции, че няма да бъде възобновен в дългосрочен план”, написа Медведев в онлайн услугата Telegram. От друга страна, ако част от Украйна се присъедини към ЕС или НАТО, може да се очаква, че бойните действия ще се разпалят отново, “като има опасност бързо да се превърнат в пълноценна Трета световна война”, твърди довереникът на руския президент Владимир Путин.

Според това, което Медведев нарече “временно” приемлив сценарий за Москва, Украйна ще бъде напълно разделена между страните от ЕС и Русия, а в Европа ще бъде създадено украинско правителство в изгнание. Други варианти освен тези три не са реалистични, смята Медведев.