Дупка в логиката: Президентът и неговите двойни стандарти

Не мисля, че президентът е прав като коментира по време на връчването на мандата чутото от записите от събранието на ПП. Той не може да бъде морален съдник на тази ситуация, защото той прави същото това, от което се възмущава. Ще ви дам няколко примера. Това коментира пред Нова нюз Христо Проданов, БСП.

Той се възмущава от политическата чистка, която ПП готви. Аз като депутат съм пуснал писмени въпроси до всеки един от министрите и съм получил отговори. оказва се, че за периода от 8 -9 месеца, през който действа служебното правителство, хиляди хора са освободени от работа. Голяма част от тях са хора, които от повече от 20 години работят в министерствата и са изключителни професионалисти и на тяхно място са назначени някакви хора, които халхабер си нямат от това, което се случва. Така че това е красноречив пример за политическата чистка, която Румен Радев извършва, а в същото време се възмущава от това, което казват неговите проксита, които са записали, разказа той.

Друг пример са службите. Принципно ръководствата на службите трябва да бъдат направени по следния начин – правителството предлага, президентът одобрява. Но в с итуация, в която правителството е служебно, т.е. назначено от президента, тогава дясната ръка предлага на лявата какво да се случи. Красноречив е примера и с посланика ни в НАТО Никола Милков, който доскоро беше министър на външните работи. По същия начин той беше назначен за посланик, коментира той.

Нали не сме забравили, че призидентът в разрез с Конституцията назначи Кирил Петков за министър на икономиката, допълни той.