Мъгла и загадки около спецакцията в столичен ресторант в кв. „Драгалевци”. Няма задържани.

В София се разигра необичаен инцидент, свързан със спецакция, извършена в известен столичен ресторант в кв. „Драгалевци”. По информация от Министерството на вътрешните работи (МВР), екипи от Главната дирекция “Борба с организираната престъпност” (ГДБОП), Специализираната дирекция “Контраразузнаване и военна разузнавателна дейност” (СДВР) и районната прокуратура извършиха операция в съответния обект.

Главният секретар на МВР, Петър Тодоров, потвърди провеждането на специалната акция, но не предостави подробности относно хода и целта й. По думите на Тодоров, няма задържани лица при операцията, която протича под надзора на Районна прокуратура – София.

Според неофициална информация, получена от Българската национална телевизия (БНТ), органите на реда са атакували също и съседно помещение, което се оказа офисът на Петьо Петров, известен като Пепи Еврото. Тази операция се свързва с Размиг Чакърян, който е бил обвързан с войната срещу Красимир Каменов, известен като Къро, и убийството му в ЮАР.

Макар че спецакцията предизвика интерес и голямо любопитство сред обществеността, представителите на МВР са сдържани в коментарите си. Петър Тодоров отказа да предостави повече информация относно самите процесуално-следствени действия, както и за лицата, спрямо които е била извършена операцията.

След като се разкри инцидентът, очакваме официални изявления от компетентните органи и прокуратурата, които ще помогнат да се разбере допълнителна информация относно мотивите и целите на специалната операция в столичния ресторант.