Ивайла Бакалова: Много хора знаят много за делото Барселонагейт, но се страхуват да говорят

Снимка БГНЕС/Архив

Ивайла Бакалова, която бе призована да даде показания в делото “Барселонагейт”, направи смела заявка, като изрази убеждението си, че разполага с достатъчно информация по казуса. Тя сподели, че много хора са осведомени за събитията, но вероятно се страхуват да говорят.

При влизането си в Софийската градска прокуратура, Бакалова призна, че е била заплашвана няколко пъти, но решила да не се страхува за личната си безопасност.

Тя изрази убеждението си, че случаят с “Барселонагейт” е от решаващо значение за цяла България. Изразиха се задоволства от факта, че прокуратурата най-после се е захванала с делото и изразиха надежда, че ще видят какви ще бъдат последващите развития. Бакалова беше цитирана от БТА при направените от нея изказвания.

По-късно се очаква за разпит да отиде бившият шеф на „Инса Ойл”, а последен ще бъде разпитан бившият шеф на “Лукойл” – Валентин Златев. Показания досега дадоха бившият премиер Бойко Борисов и Александър Сталийски.

Във вторник Софийската градска прокуратура поиска имунитета на Борисов.

По-рано днес директорът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев заяви пред Нова ТВ, че Бакалова е ключов свидетел по делото “Барселонагейт”.

“Според мен тя знае всичко по казуса. Тя познава хора, които са навързани най-отвътре с този случай”, допълни той. Според него бившата манекенка трябва да каже истината и съдът да даде ход на делото.

Бакалова бе участник във втория епизод от разследването на Антикорупционният фонд “СПИСЪК ЗА БЪРЗ КОНТРОЛ: Историята на Веселин Денков и специализираното правосъдие”.

Бившата манекенка разкри, че Борислава Йовчева е искала да се мести в Дубай и бившата мис България е помогнала за намиране на училище на детето ѝ. Това се е случило през ноември 2019 г.

“(…) Ето ви едно доказателство, не за вас, а за господин Борисов, че никога не сме искали да му навредим или да го сваляме от власт. Сега го коментирам, защото в крайна сметка това е вид семейство за господин Борисов, въпреки че той отрича. А моето семейство е от 7 месеца в ареста”, каза тогава тя.