Разследването на убийството на Къро: Служител на МВР разкрива подробности от ЮАР

В неделя се очаква служител на Министерството на вътрешните работи (МВР) да се завърне в България, като ще донесе със себе си подробности от разследването на убийството на Къро, съобщава „GlasNews”. Според представител на МВР, в момента се извършва оперативна работа за изясняване на потенциалните убийци.

Вътрешният министър Иван Демерджиев потвърди, че към момента се водят разследвания по случая и че има надеждни версии, че потенциалните убийци не са българи. Въпреки това, подробности по въпроса не бяха разкрити, за да не се застраши успешно разследване.

Вътрешният министър съобщи, че няма информация за това къде се намира в момента Петьо Петков, известен като Пепи Еврото, и че всички служби на МВР са мобилизирани за неговото издирване. До момента не е ясно дали Петков е бил в ресторанта по време на спецакцията, която бе извършена.

Относно възможно задържаните лица във връзка с разследването, вътрешният министър посочи, че няма информация за такива. Той подчерта, че ролята на МВР е да предостави съдействие за процесуално-следствени действия и да изпълнява постановления и призовки.

Една от тиражираните теми,  свързани със случая, е забраната на бившата съпруга на Петков да вижда детето си. Вътрешният министър коментира това, като изрази съмнение, че тя не е успяла да намери адвокат, който да й помогне. Въпреки това, подробности за причините зад забраната и съдебните процедури, свързани със случая, не бяха разкрити.

След завръщането на служителя от ЮАР, се очаква да бъдат предоставени нова информация и подробности по разследването на убийството на Къро. МВР продължава да работи внимателно и оперативно, с цел установяване на истината и привличане на виновните пред правосъдието.