Какво се случва ? В Дупница ври и кипи след смъртта на още един подземен бос…

Дупница се разтрепери. След мистериозната смърт на Ангел Христов, известен като брат Галев , втори подземен бос бе открит мъртъв. Криминално проявеният Христо Бански от село Бистрица е открит безжизнен в апартамента си в Дупница.

Сестрата на 46-г. Бански отишла в апартамента в Блока на смелите, където живее брат й, след като цяла седмица се опитвала да се свърже с него по телефона, но той не вдигал. Открила го на пода в една от стаите мъртъв.

Предполага се, че е починал преди около седмица. Започнала да крещи от ужас, някой от съседните апартаменти позвънил на тел. 112, пише struma.bg.

На място са пристигнали екипи на Спешен център – Дупница и криминалисти от РУ на МВР. Дежурният медик само констатирал смъртта на мъжа.

Криминалистите огледали трупа, но следи от насилие не са установени. Те били в бели предпазни облекла, изнесли го от апартамента и го качили в трупна кола на кюстендилската болница, където ще се извърши аутопсия на тялото му, за да се установи причината за смъртта.

„Ходеше на работа в Италия за по няколко месеца и се връщаше. Последният път, като се върна от Италия, започна да прекалява с алкохола. Дали някой не го заплаши нещо в Италия…

Преди няколко години той беше задържан там за участие в група за крупни кражби в големи складове с различни стоки, които заедно с аверите си продаваха после в Дупница и селата. Не знаем дали се е стигнало до присъда“, коментираха съседи на Христо Бански.

Преди около три години българската полиция и карабинери в Италия в съвместна акция разбиха група за крупни кражби в големи складове в Италия на различни видове стоки. Тогава в Дупница бяха арестувани трима участници в групата, а Христо Бански беше задържан в Италия. В хода на разследването е установено, че групата имала „разузнавачи“, които обикаляли и търсели складове на отдалечено място и без охрана.

Кражбите са извършвани нощно време. Задигали всичко – тротинетки, велосипеди… В един от обраните складове имало детски играчки, групата задигнала и тях и после ги продавали в Дупница по магазините и в София директно на складове.