Актрисата Виолета Донева е била намушкана 54 пъти

Актрисата Виолета Донева е била намушкана 54 пъти. Това съобщиха от Прокуратурата. За убийството е обвинена внучката на жената – Ивет Стайкова. СГП внесе обвинителен акт срещу Стайкова за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин, пише standartnews.com.

Според акта до 18.10.2022 г. обвиняемата живеела заедно с приятеля си. През този период употребявала марихуана и други наркотици и проявявала агресия както към приятеля си, така и към неговата майка. Поради това приятелят на Ивет Стайкова провел разговор с нейната баба и на 18.10.2022 г. я завел в дома й. Бабата на обвиняемата не одобрявала употребата на наркотици и поведението на своята внучка, а младото момиче таяло чувство на омраза към баба си.

“Вечерта на 19.10.2022 г. двете били сами в жилището на актрисата. С намерението да убие баба си, която стояла изправена в едно от помещенията, обвиняемата взела кухненски нож с дължина на острието 12 см и нанесла с него общо 54 прободно-порезни рани в областта на главата и тялото на пострадалата, 6 от които засегнали жизненоважни органи”, съобщават от обвинението, предаде Нова.

През това време пострадалата била в съзнание и изпитвала болка и страдание при всеки удар. Нараняванията довели до остра кръвозагуба, в резултат на която настъпила смъртта възрастната жена. След това обвиняемата напуснала жилището в 05:14 ч.

От заключенията на назначите в хода на досъдебното производство тройна и петорна комплексни съдебнопсихиатрични и психологични експертизи се установява, че Ивет Стайкова е могла да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.

Разследването по случая е проведено от СДВР под ръководството и надзора на СГП. Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото.