Йово Николов: Смятам, че Божков е сключил сделка с прокуратурата, за да не каже някои неща

„Политическата обстановка е такава. Това, което Божков знае, вече го е казвал. Аз мисля, че е по-важно какво Божков няма да каже. През последните 3 години той имаше много постове и даде интервюта. Обвини Бойко Борисов и Владислав Горанов. Защитната му теза е, че е бил рекетиран“. Това каза в ефира на БТВ журналистът Йово Николов.

„След като се смени властта в прокуратурата – Иван Гешев беше отстранен, а Борислав Сарафов стана изпълняващ длъжността главен прокурор, делата срещу Борисов рязко започнаха да падат. Беше закрито делото „Барселонагейт“, беше закрито делото за кюлчетата. Това дело, по което би бил свидетел Божков, е едно от последните сериозни обвинения срещу Борисов и неговите действия като премиер“, коментира той.

„Смятам, че има една ситуация, в която Борисов трябва да бъде „изпран“ преди да бъдат приети промените в Конституцията, които засягат главния прокурор и съдебната система. Конституционното мнозинство е с лидер Делян Пеевски. Подозренията са, че той управлява прокуратурата и част от съдебната власт. Това конституционно мнозинство не е от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС, а от ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“, каза журналистът.

„Смятам, че Божков е сключил сделка с прокуратурата, за да не каже някои неща, които да бъдат използвани срещу Борисов и хората, които са му позволили да спечели едни 700 млн. лева от хазарта“, коментира още Йово Николов , пише novini.bg.