Внучката-убийца на Виолета Донева в съда: Хич не ми пука!

Започна заседателното дело срещу Ивет Стайкова, която уби баба си, актрисата Виолета Донева, по много жесток начин.

Градската прокуратура внесе обвинителен акт в софийския съд срещу Ивет Стайкова. Внучката, убила по особено жесток и мъчителен начин своята баба Виолета Донева.

„Не ми пука!“, обаче заявила убийцата, когато съдиите й дали право на последна дума.

Обвинителният акт срещу тежкото престъпление гласи, че до 18-ти октомври 2022 година ученичката Ивет Стайкова е живяла заедно с приятеля си, в дома му. В този период тя употребявала марихуана, както и други наркотици. В резултат проявявала агресия както към гаджето си, така и към неговата майка. Заради което момчето решило да поговори с баба й, актрисата Виолета Донева и на този ден я завел в нейния дом.

Бабата на Ивет не одобрявала нито употребата й на наркотици, нито поведението й. На два пъти роднините я вкарвали в клиника, за да се излекува, но резултатът бил нулев.

Ивет изпитвала омраза към баба си, понеже тя не одобрявала нещата, които внучката й върши.

На следващият ден, 19-ти октомври, Ивет и баба й били сами в жилището. Ученичката взела нож с намерение да убие баба си. Нанесла й общо 54 рани по тялото, шията и лицето. По време на убийството Донева била в съзнание и била подложена на жестока болка и страдание от нанесените удари по нея.

Жестоките порезни удари причинили кръвозагуба и Виолета Донева починала от раните си. А внучката й спокойно напуснала жилището й. От направените няколко експертизи били установено, че Ивет отлично знаела какво прави.